events, πολιτιστικη

LIVE με τους Ντο Δίεση το άναμμα του Δέντρου στο Φρούριο

Για πρώτη φορά φέτος θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χώρο του Φρουρίου, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 με συναυλία του συγκροτήματος Ντο Δίεση, εγκαινιάζοντας το χριστουγεννιάτικο project του Φρουρίου “Christmas’ Hill”.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Φρουρίου, το οποίο αποτελεί ένα installation έργο τέχνης, επιμελήθηκε εικαστικά η κα Τζένη Μπαμπαλή και αρχιτεκτονικά ο κ. Γιώργος Σαμαράς. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα χιλιόμετρο καλωδίου, 256 λάμπες και πολλές εργατοώρες προετοιμασίας.

Οι Ντο Δίεση, το μουσικό συγκρότημα του οποίου η ερμηνεύτρια είναι η Πένυ Ραμαντάνη (υπήρξε ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Όναρ για 17 χρόνια), παρουσιάζουν την παράσταση η οποία έχει τον τίτλο του επερχόμενου άλμπουμ τους «Δεν φοβάμαι το αύριο» στο οποίο περιέχεται το νέο τους single «Χορεύω», ένα αισιόδοξο ρυθμικό τραγούδι υπέρβασης μιας πραγματικότητας που παραπαίει ανάμεσα στην άχρωμη καθημερινότητα και την ατέρμονη επανάληψη του ίδιου μοτίβου ζωής, το οποίο κυκλοφορεί από το OGDOO Music Group και έχει ήδη αγαπηθεί.
Στο ταξίδι των τραγουδιών τους περνούν και από αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής, τραγούδια της Πένυς από την πρωτύτερη δισκογραφία της κι άλλα βγαλμένα από τις ρίζες και τις μνήμες μας.
Παρέα με τις κιθάρες, τις εναλλαγές στα όργανα, τους πειραματισμούς στους ήχους, τη ζεστή, άμεση φωνή της Πένυς, τη μοναδική ενέργεια και πάθος του Δημήτρη Νίτη, οι Ντο Δίεση δημιουργούν την ατμόσφαιρα για συναισθήματα, παρέα, ένωση που είναι και η αξία της μουσικής, με εργαλεία τα τραγούδια και τον ήχο τους.
Την ομάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Κεχαγιάς στο μπάσο, τα πλήκτρα, τον τζουρά και το τραγούδι, ένας μουσικός με τη δική του σημαντική πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το project “Christmas’ Hill”, πλαισιώνουν ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, μάγοι, εμψυχωτές, εκπαιδευτές τεχνολογίας, ζαχαροπλάστες, αρχιτέκτονες και εικαστικοί της πόλης της Λάρισας συνεργάζονται με το εξειδικευμένο προσωπικό του Φρουρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, τους Μικρούς Ήρωες και το Tina’s Lab και μετατρέπουν το Φρούριο σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο προορισμό στο κέντρο της πόλης από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.
Για δύο εβδομάδες περίπου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών εκεί που όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και το να ζει κανείς σε ένα σπίτι από ζαχαρωτά.
Στο χώρο του αίθριου Φρουρίου κατασκευάζεται ένα μπισκοτόσπιτο από ζαχαρωτά σε φυσικές διαστάσεις με 110 τούβλα, 200 κεραμίδια από μπισκότα, πολλά κιλά ζάχαρης, ζαχαρόπαστας, πραλίνας φουντουκιού και αμέτρητες καραμέλες και ζαχαρωτά.
Στο σπίτι από ζαχαρωτά του “Christmas’ Hill” από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου κατοικεί η Νεράιδα του Λόφου. Αγαπά τα παιδιά, τρελαίνεται για ζαχαρωτά, μπισκότα και λιχουδιές και λατρεύει τα Χριστούγεννα. Έχει όμως μια μεγάλη εχθρό, την κακιά Μάγισσα του Βάλτου… Εδώ και χρόνια ζηλεύει τη Νεράιδα, είναι αλλεργική στη ζάχαρη, τρομάζει με το γέλιο και μισεί τα Χριστούγεννα και δυστυχώς φέτος αποφάσισε να την εκδικηθεί. Να καταστρέψει το ζαχαρόσπιτο και να χαλάσει τα Χριστούγεννα των παιδιών στο Λόφο!
Για καλή της τύχη η Νεράιδα του Λόφου έχει τους φίλους της, τους «Μικρούς Ήρωες» της πόλης της Λάρισας που καλούν όσους ξυλοπόδαρους, μάγους, ακροβάτες και ήρωες των παραμυθιών ξέρουν για να σώσουν το σπίτι από ζαχαρωτά και τα Χριστούγεννα στο Λόφο. Έχουν βοηθούς τους επιστήμονες του Tina’s Lab που στο εργαστήριό τους φτιάχνουν μαγικά φίλτρα και ειδικά τεχνολογικά συστήματα για να εφοδιάσουν τα παιδιά της πόλης στην μυστική τους αποστολή… να σώσουν το ζαχαρόσπιτο και τα Χριστούγεννα στο Λόφο του Φρουρίου!
Καθημερινές δράσεις για τα παιδιά της πόλης από τους Μικρούς Ήρωες, το Tinas’ Lab, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές πολλές εκπλήξεις.

ΦΡΟΥΡΙΟ

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας.

Λόφος Φρουρίου 41222 Λάρισα